Saturday, April 04, 2009

 

Rödvinsbrässerade oxkinder ala Bon Lloc

Detta recept på rödvinsbrässerade oxkinder kommer från Mathias Dahlgrens bok "Bon Lloc" jag har anpassat det till fyra personer och istället för tryffel polenta serverar jag ett mandelpotatismos med lite tryffelolja.

4 oxkinder
1 liter rött vin
½ liter mörk kalvfond
bindgarn
salt
svartpeppar
olivolja till stekning

Putsa oxkinderna fria från yttre senor och hinnor samt skär bort den stora senan som finns i mitten. Bind upp, krydda och bryn runt om i het stekpanna med lite olivolja.
Lägg över köttet i en gryta och täck med vinet och fonden. Koka upp och sjud därefter tills köttet är helt igenom mört (ca 3-4 timmar). Mörhetsprov kan enkelt göras genom att sticka igenom en stekgaffel, om köttet lätt släpper från gaffeln är det klart. Plocka upp köttet ur koket, låt svalna, avlägsna bindgarnet och skär köttet i skivor.

Labels:


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?