Sunday, March 29, 2009
Saltimbocca a la romana
Tänkte krångla till det med dekonstruktioner och parmesanskum men sonen ville annorlunda, Här kommer istället min favorit rätt från italien
SALTIMBOCCA a la ROMANA
600g Kalvinnanlår
4 skivor Parmaskinka
1 kruka Salvia
Vetemjöl till panering
Smör till stekning
2dl Torrt vitt vin
Salt
Vitpeppar
Skär kalvinnanlåren i 150g skivor.
Banka ut skivorna till ca 5mm tjocklek.
Salta, peppra och lägg 5-6 salvia blad på köttskivan.
Lägg på en skiva parmaskinka.
Vik ihop och banka ihop ordentligt.
Panera tunt i vetemjöl.
Lägg smör i en panna och stek skivorna så de får fin färg, lägg på en tallrik vid sidan.
När alla är stekta lägg tillbaka dem i pannan och slå över vinet och lägg ien salvi kvist och låt reducera till hälften.
Gör en enkel vitvinsås.
1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 msk kalvfond
salvia
salt
vitpeppar
socker
maizenaredning
Koka upp vitlöksklyftan, vin, grädd, kalvfond och salvia.
Reducera till hälften.
Ta fram mixerstaven och mixa sönder vitlöksklyftan.
Smaka av med salt, peppar och socker.
Red med Maizenaredning.
SALTIMBOCCA a la ROMANA
600g Kalvinnanlår
4 skivor Parmaskinka
1 kruka Salvia
Vetemjöl till panering
Smör till stekning
2dl Torrt vitt vin
Salt
Vitpeppar
Skär kalvinnanlåren i 150g skivor.
Banka ut skivorna till ca 5mm tjocklek.
Salta, peppra och lägg 5-6 salvia blad på köttskivan.
Lägg på en skiva parmaskinka.
Vik ihop och banka ihop ordentligt.
Panera tunt i vetemjöl.
Lägg smör i en panna och stek skivorna så de får fin färg, lägg på en tallrik vid sidan.
När alla är stekta lägg tillbaka dem i pannan och slå över vinet och lägg ien salvi kvist och låt reducera till hälften.
Gör en enkel vitvinsås.
1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 msk kalvfond
salvia
salt
vitpeppar
socker
maizenaredning
Koka upp vitlöksklyftan, vin, grädd, kalvfond och salvia.
Reducera till hälften.
Ta fram mixerstaven och mixa sönder vitlöksklyftan.
Smaka av med salt, peppar och socker.
Red med Maizenaredning.