Friday, April 10, 2009

 

Snittar till långfredagschampagnen

Dax för årets champagnesnittar i år blir det två snittar och två krustader.

Lax med citronmajonäs
2 bitar varmrökt lax totalt ca 250g.
4 msk citronmajonäs
8 skivor form franska (ganska stor av engelsk sandwich typ)
Dill
Salt
Vitpeppar

Bena och hacka laxen till småbitar. Rör ner citronmajonäsen så det blir en fin gegga. Smaka av med salt och vitpeppar. Klipp ner dillvippor och rör om försiktigt. Skär kanterna av brödet. Bred laxröran på brödet occh lägg ihop till dubbelmackor med ca 5mm fyllning. Skär till trianglar ala engelsk sandwich standard.

Grönmögel med fikon
200g StAgur ost
3 msk Fikonmarmelad
4 skivor Form franska
8 skivor Danskt rågbröd / kavring (ska kunna täcka franskbrödet)

Skär kanterna av franskbrödet och rågbrödet försök se till att de blir lika stora skivor eftersom de ska passa ihop. Mosa osten och bred på franskbrödet. Bred på tunt med fikonmarmelad och lägg på rågbrödet. Skär till trianglar ala engelsk sandwich standard.

Krustad med Kräftstjärtar med chiliaioli
1 burk Kräftstjärtar i lag
2 dl Chiliaioli
24 minikrustader
Dill

Fyll krustaderna med chiliaioli och 2-3 kräftstjärtar garnera med Dill.

Krustad med Tryffelsvamp
100g Portabello
100g kantareller eller champinjoner
1 Schalottenlök
salt
vitpeppar
Persilja
Tryffelolja
24 minikrustader

Hacka löken fint. Borsta svampen och dela i småbitar max 1x1 cm. Stek i stekpanna med smör. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Låt svalna. Klipp över persilja. Fyll i krustaderna.

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?