Sunday, April 12, 2009

 

Scones

På söndagar känns det lite lyxigt att ta sig några minuter och baka scones och avnjuta frukosten i gassande solsken med thé och nybakad scones där osten och smöret smälter av värmen.
I England så finns mängder av varianter på scones och jag brukar göra en egen version på sultanscones som smakssätts med russin och lite honung i degen. Sen fuskar jag med olja eller flytande margarin för det går snabbare och är enklare än att hålla på med smöret. (men det blir godare med smör)

½ sats
4 dl vetemjöl (går bra med fullkorns vetemjöl)
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
½ dl matolja eller flytande margarin
--- till sultanscones lägger du till
½ dl russin
2 msk honung

Mät upp mjöl, salt, bakpulver i en bunke och rör om så salt och bakpulver blandas. Tillsätt mjölk och olja/margarin och rör ihop med en träsked. Forma till scones bröd som du naggar med en gaffel eller lägg i muffinsformar eller använd en smord muffinsplåt.

Grädda i mitten av ugnen 200 grader i cirka 10 minuter.

Om du vill göra sultanscones så tillsätter du russin och honung samtidigt med mjölk och olja.

Avnjutes med smör, ost och marmelad.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?