Tuesday, November 01, 2005
Portvinssås
Till ungefär 4-6 portioner.
3 st Schalottenlökar
2 msk Kalvfond
2-3 dl Portvin
1/2 dl Socker
3 dl Matlagningsgrädde eller 2 dl Grädde och 1 dl Mjölk 3%
Salt
Vitpeppar
1-2 msk Tomatpuré
Soja
10-20 g Smör
Finhacka schalottenlöken.
Koka portvin och socker låt det reducera (koka ner) till hälften.
Svetta löken i smöret, den får inte bryna.
Tillsätt kalvfonden och portvinsreduktionen låt det koka ihop en liten stund.
Slå i grädden och smaka av. Låt såsen koka ihop igen. Smaka av med salt och peppar.
Bättra på färgen med tpmatpuré om du vill ha en rödare färg, soja om du vill ha en mörkare färg.
© Niklas Rimbark, 2005
3 st Schalottenlökar
2 msk Kalvfond
2-3 dl Portvin
1/2 dl Socker
3 dl Matlagningsgrädde eller 2 dl Grädde och 1 dl Mjölk 3%
Salt
Vitpeppar
1-2 msk Tomatpuré
Soja
10-20 g Smör
Finhacka schalottenlöken.
Koka portvin och socker låt det reducera (koka ner) till hälften.
Svetta löken i smöret, den får inte bryna.
Tillsätt kalvfonden och portvinsreduktionen låt det koka ihop en liten stund.
Slå i grädden och smaka av. Låt såsen koka ihop igen. Smaka av med salt och peppar.
Bättra på färgen med tpmatpuré om du vill ha en rödare färg, soja om du vill ha en mörkare färg.
© Niklas Rimbark, 2005