Tuesday, November 01, 2005

 

Lammracks

4 personer

~ 200g Lammracks inklusive ben per person
1 kvist Rosmarin
2 st Vitlöksklyftor (stora)
1 msk Soja
1 dl Olivolja
2 msk Sweetchilisås
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning

Putsa lammracken. Strimmla en vilöksklyfta och skär små snitt i lammet och stick in vitlöksbitar med jämna mellanrum.
Stöt rosmarin. Hacka vitlök. Blanda soja, olivolja, sweetchilisås, rosmarin och vitlök.
Pensla lamracken med ett ordentligt lager marinad och låt stå i en timme.
Bryn lammracken i en panna med smör på högvärme så att de får en fin stekyta.
Lägg lammracken i en ugnsfastform, pensla med marinad och baka i ugnen på 175 grader i ungefär 30 minuter.

© Niklas Rimbark, 2005

Labels: ,


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?