Thursday, October 20, 2005
Waldorfsallad med kräftstjärtar och hummerkaramell
(10 portioner)
Waldorfsallad
1 –1½ stor rotselleri
6 syrliga äpplen
250g majonäs
8 msk vinäger
2-3 tsk socker
40 valnötskärnor
Skala och skölj rotsellerin. Riv på rivjärn eller köksmandolin till strimlor av tändsticksstorlek.
Skala och kärna ur äpplen och riv i lika fina strimlor. Blanda selleri och äpplen. Rör ut majonäs, vinäger och socker. Vänd ner i äpplen och selleri. Låt stå i 20 minuter. Garnera med valnötskärnor
Hummerkaramell
½ dl Honung
2 st Schalottenlökar
1 st Citron
5 msk Hummerfond
1 dl Socker
1 dl Vatten
1 skiva Rödbeta
Karamellisera honung och socker. Tillsätt citronsaft, hummerfond, lök och vatten. Reducera till hälften eller tills det tjocknat. Lägg i en klick smör och rör om. Låt svalna och garnera.
© Niklas Rimbark, 2005
Waldorfsallad
1 –1½ stor rotselleri
6 syrliga äpplen
250g majonäs
8 msk vinäger
2-3 tsk socker
40 valnötskärnor
Skala och skölj rotsellerin. Riv på rivjärn eller köksmandolin till strimlor av tändsticksstorlek.
Skala och kärna ur äpplen och riv i lika fina strimlor. Blanda selleri och äpplen. Rör ut majonäs, vinäger och socker. Vänd ner i äpplen och selleri. Låt stå i 20 minuter. Garnera med valnötskärnor
Hummerkaramell
½ dl Honung
2 st Schalottenlökar
1 st Citron
5 msk Hummerfond
1 dl Socker
1 dl Vatten
1 skiva Rödbeta
Karamellisera honung och socker. Tillsätt citronsaft, hummerfond, lök och vatten. Reducera till hälften eller tills det tjocknat. Lägg i en klick smör och rör om. Låt svalna och garnera.
© Niklas Rimbark, 2005