Thursday, October 20, 2005
Vitchokladmousse med bär
2 portioner
50g Vitchoklad (block duger bra)
1 dl Vispgrädde
2 tsk Äggula
Vispa grädden hårt.
Smält chokladen genom att bryta den i en tallrik som sedan ställs i ett vattenbad. Vattnet får endast sjuda annars kan moussen bli grynig. Låt chokladen svalna lite efter att den smält. Rör där efter försiktigt ner äggula i chokladen en tesked åt gången. Vänd sedan ner smeten i den vispade grädden lite åt gången och rör om försiktigt så att det blir en slät och fin mousse. Fyll moussen i dricksglas, ungefär en halv deciliter per glas och ställ dem i kylen i cirka en timme. Lägg i någon matsked med färska, gärna lite syrliga, bär och toppa med lite vispgrädde.
© Niklas Rimbark, 2005
50g Vitchoklad (block duger bra)
1 dl Vispgrädde
2 tsk Äggula
Vispa grädden hårt.
Smält chokladen genom att bryta den i en tallrik som sedan ställs i ett vattenbad. Vattnet får endast sjuda annars kan moussen bli grynig. Låt chokladen svalna lite efter att den smält. Rör där efter försiktigt ner äggula i chokladen en tesked åt gången. Vänd sedan ner smeten i den vispade grädden lite åt gången och rör om försiktigt så att det blir en slät och fin mousse. Fyll moussen i dricksglas, ungefär en halv deciliter per glas och ställ dem i kylen i cirka en timme. Lägg i någon matsked med färska, gärna lite syrliga, bär och toppa med lite vispgrädde.
© Niklas Rimbark, 2005